torsdag 21 februari 2013

Znoks underbara stjärnor!

Det här tyget är en av mina absoluta favoriter! Det är köpt från Znok förra året. Jag älskar deras kvalité på jersey, den är lite tjockare än många andra och håller färgen väldigt länge!


Den här tunikan är i samma mönster som jag tidigare använt. Jag har utgått från en långärmad body i Ottobre och ritat om lite. Nederkanten är fållad med tvillingnål på min vanliga symaskin.


De här haremsbyxorna/pösbyxorna kommer ifrån Ottobre. Jag tycker de var väldigt smala nertill i benen, även om Skrållan är väldigt långsmal satt de ganska stramt åt på smalbenen. Annars var de väldigt enkla att sy; bara 3 delar. Ett framstycke, ett bakstycke och en grenkil.


Ett sånt här set fick Skrållan och lilla söta A varsitt. Mönstret till blöjtrosorna hittade jag gratis på nätet. Perfekt att ha varma sommardagar när man har blöjbarn :) När jag väl klurade ut det smidigaste sättet att sy dem på var de inte särskilt svåra, däremot var det lite meckigt med resåren nertill vid benen, den ville gärna tjorva sig rejält!

Och sist men inte minst ut av det här underbara tyget blev en vanlig långärmad tröja. till den här tröjan har jag använt ett mönster på raglantröja, även det från Ottobre om jag inte minns fel. Det hette iallafall undertröja vilket passar perfekt till Skrållans långsmala kropp :)

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt fint! Var hittade du mönster till blöjtrosorna? Jag skulle gärna sy egna :)
    Anna

    SvaraRadera
  2. Tack :) Googla free pattern diaper cover så hittar du flera olika :) Lycka till med sömnaden!

    SvaraRadera